Vanwege de langer geworden onderhoudsintervallen is er van een traditioneel kleine en grote beurt minder vaak sprake. Uiteraard kan je bij ons nog steeds terecht voor deze beurten. Het onderhoud aan de huidige auto’s is in te delen in enkele categorieën:

Vaste controle

Het jaarlijkse terugkerende controle moment voor de nieuwere auto. De belangrijke zaken worden nagelopen, zoals de remmen, de ophanging en de diverse vloeistoffen. Bovendien wordt dan ook de motorolie ververst en de bijbehorende filter vervangen.

Onderhoud aan en vervanging van slijtagedelen

Voor slijtagedelen is de levensduur van het gebruik afhankelijk, zoals de remblokken, de remschijven en de koppelingsplaat. Deze controle is dus van belang waardoor wij adviseren jaarlijks een grote controle te laten doen. Bij een zekere leeftijd vaak in combinatie met APK.

Tijd- of KM gebonden vervanging

Voor bepaalde onderdelen bestaat een vervangingsmoment. Dit kan zijn bij x verstreken jaren of y aantal verreden kilometers, afhankelijk van wat eerst voorkomt. De distributieriem is wel de meest bekende. Doe je bij ons een jaarlijkse beurt dan houden wij hier rekening mee en attenderen wij je op een tijdspanne waarin jij rekening kunt houden met de vervangingsafspraak.

Onvoorziene reparatie

Voor nog andere onderdelen bestaat geen bepaalde levensduur. Gaan deze kapot, lekken of defect dan kan je nog prima doorrijden tot de garage en direct de auto achterlaten.

Vaste controle

Kleine beurt

Bij een kleine beurt controleren wij alle vitale functies van de auto, zoals het vloeistoffenpijl, remmen, verlichting, accu, uitlaat, schokdempers, ruitenwissers en natuurlijk de banden. De vloeistoffen vullen wij bij en de olie en het oliefilter worden ververst/vervangen.

Grote beurt

Bij een grote beurt controleren wij naast de vitale functies (kleine beurt) van de auto ook de onderdelen welke minder gangbaar zijn.

We vervangen standaard elementaire onderdelen zodat je zonder zorgen jouw weg kunt vervolgen. Naast de motorolie en het oliefilter vervangen we de bougies (exclusief platina bougies), het luchtfilter en bij dieselauto’s ook het brandstoffilter.