Accu check

Voorkom eenvoudig dat je onverwachts geen kant op kan. Laat regelmatig een preventieve controle doen van je accu.

Wat doet de accu?

De accu levert stroom aan de startmotor van de auto zodat deze kan starten. Verder voorziet het de verlichting, radio, verwarming, navigatiesystemen, carkits en dergelijke van stroom.

Wat als de accu niet meer werkt?

Hij doet helemaal niets. Met name ’s winters zal dit het geval zijn, want hoe kouder hoe minder startvermogen de accu heeft. Terwijl juist veel stroomverbruikers geactiveerd worden in de koude periode. Voor een verzwakte accu is dit vaak de laatste dolkstoot. Een niet-werkende accu heeft ook veiligheidsgerelateerde aspecten. Laat je accu daarom regelmatig controleren en vervang hem wanneer nodig.

Welke accu’s kan ik gebruiken?

Wil je weten welke accu je nodig hebt? Klik hier

Kan ik mijn accu weer activeren?

Slepen is niet de oplossing. Gebruik als het moet startkabels en een ander voertuig. Maar let wel op. Bij het aan- of loskoppelen van de startkabels aan auto’s met elektronische ontsteking kan de elektronica worden beschadigd. Weet je dat de auto’s elkaar ook niet mogen raken?

Wat is de levensduur van een accu?

De levensduur van de accu varieert enorm. Staat de auto lange tijd stil of gebruik je de auto overwegend voor korte afstanden, dan zal de accu sneller aan vervanging toe zijn. Door regelmatig een check te laten doen wordt je in ieder geval niet verrast.

Hoe vaak moet een accu gecheckt worden?

Wij raden aan dit één- á tweemaal per jaar te laten doen. Wij doen dit gratis tijdens een kleine of grote beurt.